
[ad_1]
سازمان ملل ، 2 فوریه: اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد (شورای امنیت) در روز سه شنبه در مورد وضعیت میانمار ، جایی که ارتش پس از بازداشت مقامات ارشد دولت ، از جمله آنگ سان سوچی ، رهبر واقعی ، کودتا کرده است ، مطلع خواهند شد. و همچنین اعلام وضعیت اضطراری یک ساله.
طبق بیانیه رسمی شورای امنیت شورای امنیت ، نماینده ویژه کریستین شرنر برگنر در یک کنفرانس ویدئویی بسته (VTC) به اطلاع اعضای خواهد رسید.
وی افزود ، انگلستان که ریاست دوره ای شورای امنیت را در ماه فوریه به عهده خواهد گرفت ، پیش نویس بیانیه مطبوعاتی را منتشر کرده است که در صورت توافق اعضا می تواند پس از جلسه صادر شود.
باربارا وودوارد ، سفیر انگلیس ، “ما آن را برای برنامه کاری داشتیم ، که در اواخر این هفته در ابتدا مورد بحث قرار گرفت. در بحث با اعضای شورا ، ما اکنون توافق کرده ایم که با توجه به تحولات آخر هفته میانمار ، آن را به بحث منتقل خواهیم کرد.” در بیانیه ای به سازمان ملل گفت
“ما می خواهیم تهدیدهای طولانی مدت برای صلح و امنیت را رفع کنیم ، البته در همکاری نزدیک با آسیا و آسه آن (انجمن ملل جنوب شرقی آسیا) میانمار.”
آخرین بحث شورای امنیت در مورد میانمار در سپتامبر سال 2020 ، قبل از انتخابات عمومی مورد مناقشه در این کشور بود.
علاوه بر سوچی ، ارتش ، معروف به تاتماداو ، رئیس جمهور وو وینگ مینت ، وزرای منطقه ای و ایالتی و برخی اعضای کمیته اجرایی مرکزی حزب حاکم حزب ملی برای دموکراسی (NLD) را بازداشت کرد.
این کودتا به دنبال تشدید تنش ها میان دولت و ارتش انجام شد ، که در نتیجه نتایج انتخابات پارلمانی نوامبر 2020 ، اولین بار از پایان ارتش در سال 2011 رخ داد.
اقدامات روز دوشنبه به یک دوره 10 ساله انتقال دموکراتیک پس از 50 سال حاکمیت نظامی تبدیل شد.
این حوادث در همان روزی اتفاق افتاد که مجلس جدید برای اولین بار از زمان انتخابات 8 نوامبر سال 2020 تشکیل جلسه می داد ، جایی که NLD بیش از 80 درصد کرسی های مورد اختلاف دموکراتیک را بدست آورد و اکثریت پارلمانی خود را افزایش داد.
انتظار می رفت پارلمان این نتایج را تصویب کند.
پس از نتایج انتخابات ، تاتمداو خواستار تحقیق در مورد لیست رأی ها شد ، به اتهام تقلب و ناسازگاری.
کمیسیون انتخابات ادعاهای تقلب در انتخابات را در تاریخ 29 ژانویه رد کرد.
در هفته های گذشته با ادامه چالش نتایج انتخابات و تهدید به کودتا ، تنش ها افزایش یافته است.
دبیرکل آنتونیو گوترش بازداشت رهبران غیرنظامی را محکوم کرد و از اعلامیه انتقال قدرت های تقنینی ، اجرایی و قضایی به ارتش ابراز نگرانی عمیق کرد و آن را “ضربه جدی به اصلاحات دموکراتیک در میانمار” خواند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ، میشل بشلت گفت که وی از گزارش بازداشت 45 نفر نگران است و خواستار آزادی فوری آنها است.
[ad_2]