نوشته شده در دیدگاه‌تان را بنویسید

سریلانکا برای از بین بردن شکاف در حال رشد قومی به کمک هند نیاز دارد newkerala.com # 6988

[ad_1]

کلمبو ، 12 ژانویه: تخریب یک بنای یادبود جنگ در دانشگاه یافنا ، و به دنبال آن تصمیم به بازسازی آن ، دوباره روابط آشفته بین جوامع قومی و نیاز به بهبود سریلانکا را از درون نشان داد.
در تاریخ 3 ژانویه ، مقامات دانشگاه یافنا تصمیم گرفتند که یک یادبود جنگ را به احترام حمام خون در تامیل در آخرین مرحله از یک جنگ داخلی سه دهه ای که در سال 2009 به پایان رسید ، تخریب کنند. این یادبود به یاد قتل تامیل ها در یک روستا در ساحل شمال شرقی مولویایکال بود. سری لانکا.

در ساعات پایانی 9 ژانویه ، چندین دانشجو و همچنین شهردار یافنا ، ویسوالنگام مانیوان ، در مقابل دروازه های دانشگاه ، در حدود 300 کیلومتری شمال کلمبو ، اعتراض کردند.

چرخه جدید تنش های بین قومی بار دیگر این واقعیت را تقویت می کند که سریلانکا و هند دارای منافع مشترک در جلوگیری از کنترل کنترل شرایط مخرب هستند. سریلانکا برای غلبه بر تقسیم قومی میان تامیل ها و جامعه اکثریت سینهالی ، به حمایت هند نیاز دارد. اگر وضعیت داخلی در سریلانکا واقعاً زشت شود ، پشتیبانی دهلی نو برای جلوگیری از ظهور مجدد تامیل نادو به عنوان ستون فقرات برای تامیلی های قومی ضروری است.

تخریب این بنای یادبود قبلاً در تامیل نادو آتشفشان ایجاد کرده است ، جایی که اکثر ساکنان دارای روابط قومی با سریلانکا تامیل هستند. نخست وزیر تامیل نادو ای کی پالانیسوامی در توییتر تخریب این تخریب را به شدت محکوم کرد و گفت: “اخباری که بنای یادبودی در محوطه دانشگاه جافنا به یاد دانشجویان دانشگاه و عموم مردم که در آن بی رحمانه کشته شدند ، ANI گزارش داد: “آخرین مرحله جنگ در مولویوال ، سریلانکا ، که یک شب تخریب شد ، تکان دهنده است.”

پالانیسوامی در توئیت دیگری گفت: “من این اقدام دولت سریلانکا را که درد بزرگی برای تامیل ها در سراسر جهان و معاون آموزشی دانشگاه یافنا که وی را همراهی می کند ، به شدت محکوم می کنم.”

در همین حال ، این حادثه واکنش های شدید سایر رهبران کشور از جمله معاون وزیر تامیل نادو او پانیرسلوام و رهبر مخالفان و رئیس حزب دمکرات کبیر استالین را برانگیخت.

پانیرسلوام در توئیتی نوشت: “این عمل نژاد پرستانه تحقیرآمیز کاملاً مذموم است. من این عمل غیرقابل قبول را به شدت محکوم می کنم.

استالین نیز توییتر خود را باز کرد و این اقدام را محکوم کرد. وی گفت: “شدیدترین محکومیت من در مورد تخریب بنای یادبود مولیوائیکال در دانشگاه یافنا پس از تخریب بناهای سنتی تامیل در ایلام!PMOIndia این حادثه تکان دهنده را محکوم کنید! این انتظار تامیلی ها در سراسر جهان است.”

هند ، به نوبه خود ، به یک سریلانکا صلح آمیز نیاز دارد ، زیرا درگیری داخلی می تواند بازیکنان خارجی ، به ویژه چین را در کشور جزیره درگیر کند. هند در حال حاضر نسبت به روابط فزاینده سریلانکا با چین ، کشوری که دهلی نو با آن در لاداخ مخالفت می کند ، نگران است.

وزیر امور خارجه هند ، S. Jaishankar ، در سفر اخیر خود به کلمبو ، با درک اینکه باید اختلافات قومی بین تامیل ها و جامعه سینالی را از بین برد ، از مقامات سریلانکا خواست که توافق نامه های صلح موجود را با هدف مهر و موم زخم های بین نژادی قدیمی اعمال کنند.

به ویژه ، جایشانکار اهمیت توافقنامه فعلی منسوخ شده هند و سریلانکا را که بین راجیو گاندی ، نخست وزیر پیشین هند و رئیس جمهور سریلانکا JR Jayewardene (JRJ) امضا شد ، تقویت کرد.

این توافق نامه در 14 نوامبر 1987 تصویب شد که منجر به اصلاح ماده 13 الف قانون اساسی سریلانکا شد.

با وجود معرفی ماده 13 الف در قانون اساسی ، کلمبو آن را اعمال نمی کند.

بنابراین ، دولت سریلانکا آن را اجرا نکرد ، عمدتا انتقال قدرت به 9 استان سریلانکا ، با این استدلال که “با گله رئیس جمهور JRJ هند فشرده شد” ، نویسنده ای از سریلانکا L ، لیلوانی در مقاله ای به IndiaNarrative.com گفت.

جایشانکار در جریان سفر خود همچنین با اعضای اتحاد ملی تامیل (TNA) ، ائتلافی از ایلانكای تامیل آراسو كادچی (ITAK) ، سازمان آزادسازی ایلام تامیل (TELO) و سازمان آزادیبخش مردم ایلام تامیل (PLOTE) دیدار كرد. به گفته لیلوانی ، TNA معتقد است اگر سریلانکا بخواهد به عنوان یک کشور متحد به سمت صلح و رفاه پایدار حرکت کند ، قانون اساسی جدید لازم است.

اما بهبود زخم های قدیمی کار آسانی نخواهد بود ، زیرا هر کشوری چمدان های تاریخی را به همراه دارد که به راحتی نمی توان آن را ریخت. سریلانکا یکی از شوم ترین و خونین ترین جنگهای 30 سال گذشته را دیده است. این در سال 2009 پایان یافت ، و فدای سربازان ، سیاستمداران ، دانشگاهیان و غیرنظامیان شد. از طرف دیگر ، تامیل های شمال شرقی نیز بهای وحشتناکی پرداختند. ببرهای تامیل با حمایت چندین سیاستمدار هند جنوبی و همچنین با حمایت جوانان تامیل نادو که از نظر تاریخی ، فرهنگی و مذهبی با تامیل های سریلانکا در ارتباط هستند ، دندان و میخ جنگیدند.

خوشبختانه به نظر می رسد اعتراضات در داخل و خارج هند بر سر این بنای تاریخی تخریب شده مقامات مربوطه سریلانکا را به مسیر درست سوق داده است. وب سایت کلمبو پست روز دوشنبه گزارش داد که معاون دانشگاه Jaffna سنگ بنای یک بنای تاریخی تخریب شده را ریخته است ، که اکنون مرمت خواهد شد. این روزنامه همچنین گزارش داد که طارق احمد ، وزیر امور خارجه انگلیس در جنوب آسیا و مشترک المنافع انگلیس نیز از تخریب این بنای تاریخی ابراز تأسف کرد.

(این محتوا با توافق نامه indianarrative.com حمل می شود)

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *