
[ad_1]
مجمع عمومی سازمان ملل متحد بعد از ظهر 18 ژوئن در نیویورک (آمریکا) تشکیل جلسه داد و قطعنامه ای را در مورد وضعیت میانمار با 119 رأی موافق ، 36 رأی ممتنع و یک رأی مخالف تصویب کرد.
بر این اساس ، قطعنامه جدید در مورد وضعیت میانمار از کشورهای عضو می خواهد “از عرضه تسلیحات به میانمار جلوگیری کنند”. از جمله اعضایی که با این قطعنامه موافق نیستند یا نظرات خود را در این مورد ابراز نمی کنند چین است.

علاوه بر این ، قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از ارتش در میانمار خواسته است تا فوراً خشونت علیه غیرنظامیان شرکت کننده در تظاهرات مسالمت آمیز را متوقف کنند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد از میانمار خواست که به سرعت توافق نامه پنج ماده ای را که رژیم صهیونیستی با انجمن ملل جنوب شرقی آسیا (آسه آن) در آوریل 2021 برای جلوگیری از خشونت و برقراری مجدد گفتگو بین طرفین ایجاد کرد ، اجرا کند.
در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل ، نمایندگان چندین کشور رای ممتنع دادند زیرا آنها معتقد بودند که این بحران یک مشکل داخلی میانمار است ، کشورهای دیگر فکر نمی کردند که این راه حل مفید باشد ، به ویژه هنگامی که مداخله خارجی وجود داشته باشد.
دبیرکل سازمان ملل ، آنتونیو گوترش ، رهبر کمک کننده به مجمع عمومی ، گفت که جهان نمی تواند کودتاهای نظامی را عادی تلقی کند و مانند میانمار کودتای نظامی را تکرار کند.
به گفته دبیرکل سازمان ملل ، دموکراسی در آن کشور جنوب شرقی آسیا باید احیا شود ، رهبران بازداشت شده باید بلافاصله آزاد شوند و نقض حقوق بشر و قتل ها باید بلافاصله آزاد شوند.
اولوف اسکوگ ، سفیر اتحادیه اروپا در مورد اهمیت قطعنامه اخیراً تصویب شده ، گفت که این پیام قوی از سوی سازمان ملل و جامعه بین المللی است.
قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل از نظر قانونی لازم الاجرا نیست ، اما از نفوذ سیاسی زیادی برخوردار است. برخلاف شورای امنیت 15 عضوی سازمان ملل ، هیچ کشوری حق وتو در مجمع عمومی سازمان ملل را ندارد.
* در همین حال ، طبق اخبار هیئت ویتنامی به سازمان ملل ، رئیس هیئت ویتنام در سازمان ملل ، سفیر دانگ دینگ کوئی ، دیدگاه های روشن و ثابت ویتنام در مورد این موضوع را تأیید کرد.

سفیر همچنین در ادامه ابراز نگرانی عمیق از درگیری ها و حملات طی هفته های گذشته در میانمار کرد که باعث کشته شدن افراد زیادی شده است و گفت که مردم میانمار باید از خطر تصادف محافظت شوند.
نماینده ویتنام مجدداً از همه کشورها در میانمار خواست فوراً به خشونت پایان دهند ، اعتماد به نفس را بازگردانند ، گفتگو ، آشتی را آغاز کرده و اجماع 5 ماده ای که در نشست رهبران آسه آن در آوریل گذشته به دست آمد ، اجرا کنند. جامعه بین الملل باید به حمایت از میانمار ادامه دهد و محیطی را برای دستیابی به این اهداف مطابق با اصول اساسی حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل ایجاد کند.
سفیر در توضیح این واقعیت که ویتنام به این قطعنامه رأی مثبت داد ، گفت که اگرچه قطعنامه تازه تصویب شده کامل نبوده و وضعیت واقعی را به طور کامل منعکس نمی کند ، ویتنام به این قطعنامه رأی مثبت داد: گفتگو ، همکاری ، اعتماد سازی. صدای ویتنام همچنین در جهت مقابله با تقابل ، تفرقه و سوicion ظن است.
سفیر دانگ دین کوئی گفت که ویتنام همراه با آسه آن تلاش خواهد کرد تا به میانمار کمک کند تا از این دوره دشوار عبور کند ، به نفع مردم میانمار و صلح ، ثبات و رفاه در منطقه.
سفیر دنگ دین کوئی همچنین تأکید کرد که جامعه جهانی باید به حمایت از میانمار ادامه دهد و یک محیط را برای دستیابی به این اهداف مطابق با اصول اساسی حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل ایجاد کند.
* در اوایل روز ، شورای امنیت سازمان ملل متحد (برجام) با دومین وزیر امور خارجه برونئی ، اریوان پهین یوسف ، به عنوان رئیس ASEAN 2021 ملاقات کرد و آخرین تلاش های آسه آن را در مورد اوضاع شرح داد. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در میانمار ، خانم کریستین شرنر برگنر نیز در این نشست حضور داشت و گزارش آن را ارائه داد.
وزیر امور خارجه برونئی در سخنرانی خود تلاشهای آسه آن را در سالهای اخیر برای ترویج جستجوی راه حل مسالمت آمیز مسئله میانمار ، به ویژه مطالب مورد بحث در سفر کاری میانمار ، به اشتراک گذاشت. میانمار در اوایل ماه ژوئن و همچنین وضعیت اجرای “اجماع 5 ماده ای” در جلسه سران آسه آن در 24 آوریل حاصل شد.

همه کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از تلاش های آسه آن برای پیشبرد راه حل مسالمت آمیز مسئله میانمار قدردانی کرده و بر ضرورت ادامه اجرای فوری اجماع 5 ماده ای تأکید کردند. آسه آن قرار است به زودی نماینده ویژه ای برای میانمار منصوب کند. بسیاری از کشورها همچنان نسبت به این حمله و خشونت ابراز نگرانی می کنند و از همه طرفها می خواهند که خویشتنداری کنند و برای حل مسئله گفتگو کنند.
طرفین انتظار دارند نماینده ویژه آسه آن و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در تلاش برای ترویج راه حل مسالمت آمیز مسئله میانمار همکاری نزدیک داشته باشند.
میانمار از زمان سرنگونی دولت آنگ سان سوچی به دلیل جعلی بودن نتایج انتخابات نوامبر 2020 ، میانمار گرفتار بحران شده است. با این وجود ناظران بین المللی گفتند که انتخابات عادلانه است.
طبق اعلام انجمن غیر دولتی حمایت از زندانیان سیاسی ، ارتش در میانمار از زمان کودتای اول فوریه بیش از 860 نفر را کشته است. با این حال ، طرف نظامی این کشور تعداد بسیار کمتری تلفات داشته است.
[ad_2]