
[ad_1]
معمولاً طبق ریتم شبانه روزی در طول روز ترشح می شود و بین 6 صبح تا 8 صبح به اوج خود می رسد و بعد از ظهر و عصر به تدریج کاهش می یابد.
آدریان یونسکو ، رئیس آزمایشگاه نانولاب در فدراسیون پلی تکنیک Ecole در لوزان (EPFL) در سوئیس گفت: “اما در افرادی که از بیماری های ناشی از استرس رنج می برند ، این ریتم شبانه روزی کاملاً منتفی است.”
“اگر بدن کورتیزول کم یا زیادی تولید کند ، می تواند به طور جدی به سلامتی فرد آسیب برساند ، که به طور بالقوه منجر به چاقی ، بیماری های قلبی عروقی ، افسردگی یا فرسودگی شغلی می شود.”
از آزمایش خون می توان برای اندازه گیری های فوری سطح کورتیزول بیماران استفاده کرد.
با این حال ، مقدار قابل توجهی کورتیزول نیز می تواند در بزاق ، ادرار و عرق یافت شود.
تیم نانولاب Ionescu تصمیم گرفتند به عنوان یک مایع ردیابی روی عرق تمرکز کنند و یک وصله هوشمند با سنسور کوچک سازی تولید کردند
این پچ شامل یک ترانزیستور و یک الکترود ساخته شده از گرافن است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود حساسیت بالا و محدودیت های تشخیص بسیار کمی را ارائه می دهد.
گرافن توسط آپتامرها ، که قطعات کوتاه DNA یا RNA تک رشته ای هستند و می توانند به ترکیبات خاصی متصل شوند ، عملیاتی می شود.
آپتامر موجود در پچ EPFL دارای بار منفی است. هنگامی که با کورتیزول تماس پیدا می کند ، بلافاصله هورمون را گرفته و باعث می شود تا فیبرها روی خود جمع شوند و بار را به سطح الکترود نزدیک می کند.
سپس دستگاه شارژ را تشخیص می دهد و بنابراین قادر است غلظت کورتیزول را در عرق کاربر اندازه گیری کند.
وی گفت: “از آنجا که این ماده پوشیده می شود ، دانشمندان می توانند داده های کمی و عینی را درباره برخی بیماریهای مرتبط با استرس جمع آوری کنند. و آنها می توانند این کار را به روشی غیرتهاجمی ، دقیق و فوری در محدوده غلظت کورتیزول در عرق انسان انجام دهند.” یونسکو
یافته ها در مجله Communications Materials منتشر شد. (IANS / 11 ساعت قبل)
[ad_2]